Op zoek naar een manier om een werkplaats, magazijn of opslag te optimaliseren? Heb je wel eens nagedacht over het inzetten van een entresolvloer? Een entresolvloer kan de perfecte oplossing bieden! Maar wat is een entresolvloer nou eigenlijk? We nemen je graag mee door de ins en outs over een entresolvloer!
Wat is een entresolvloer?
Een entresolvloer is een constructie, van hout of staal, die kan worden ingezet als extra verdieping. Zo’n extra verdieping is zelfdragend en wordt vaak ingezet in werkplaatsen, magazijnen en garages. Een entresolvloer (ook wel: tussenverdieping) kan worden geplaatst tussen de vloer en plafond, wanneer de ruimte hiertussen hoog genoeg is. Een entresolvloer kan worden ingezet voor het creëren van extra vierkante meters vloer. Deze vloer kan voor veel verschillende doeleinden worden gebruikt; bijvoorbeeld voor het plaatsen van meer bureaus en dus meer kantoorruimte. Daarnaast kan de ruimte van de entresolvloer ook worden gebruikt voor praktische werkruimte!
Voordelen van een houten entresolvloer
Wie voor een entresolvloer wil kiezen, zal eerst moeten beslissen of staal of hout de beste oplossing is. De aanschaf van een houten entresolvloer kent meerdere voordelen. Ten eerste gaat de houten variant wel tot 40 jaar mee, mits deze uiteraard goed onderhouden wordt. Daarnaast kan de verdiepingsvloer relatief meer gewicht dragen vergeleken met het eigen gewicht. Hout is erg sterk doch licht van gewicht; de montage van een houten entresolvloer is daarom gemakkelijk.
Weet je niet zeker voor welke variant je moet gaan? Neem dan altijd contact op met een specialist!
Montage van entresolvloer
Een entresolvloer is dus een extra verdieping. Het monteren van een entresolvloer is vrij eenvoudig, echter vraagt het uiteraard wel om precisiewerk.. Bij aanschaf van een entresolvloer kan je er vaak voor kiezen om deze zelf te monteren, maar uiteraard bestaan er ook voldoende bedrijven die je willen helpen met het in elkaar zetten van de vloer.
Keuring van entresolvloer
Volgens de arbowet is een jaarlijkse keuring van stellingen en magazijnen verplicht gesteld. Dit geldt ook voor entresolvloeren. Stellingen – en dus ook entresolvloeren – worden volgens een Europese norm (NEN-EN 15635:2008), welke richtlijnen aangeeft omtrent de aspecten op operationeel gebied bij structurele veiligheid van opslagsystemen. Het keuren van zulke stellingen mag alleen worden gedaan door gecertificeerde keurmeesters; na het keuren zal je in de meeste gevallen een rapport ontvangen over de keuring.
Wat kost een entresolvloer?
Het aanschaffen van een entresolvloer en de kosten daarvan zijn oppervlakte-afhankelijk. De prijs wordt namelijk gebaseerd op de vierkante meters entresolvloer die je zou willen aanschaffen. Iedere entresolvloer wordt uiteraard op maat uitgekozen, en derhalve kunnen entresolvloeren vaak enkel op offerte worden aangevraagd. Naast dat de prijs wordt gebaseerd op de vierkante meters, verschilt het natuurlijk ook of je kiest voor een nieuwe of tweedehands entresolvloer. In beide gevallen wordt de entresolvloer natuurlijk volledig gekeurd voordat deze wordt geleverd.