Eens, twee-, drie- of misschien wel twaalfmaal per jaar is het tijd om de koe bij de horens te vatten en het magazijn weer eens een flinke opruimbeurt te geven. Alles eens goed onder handen nemen en de producten die nergens voor gebruikt worden of bijvoorbeeld überhaupt niet eens meer op de website te koop staan kunnen het magazijn uit en die stellingen kunnen ook wel een stofdoek gebruiken.
Wellicht stuit je tijdens het opruimen van het magazijn, of dit nou een-, twee-, drie- of twaalfmaal per jaar gebeurt, wel continu op hetzelfde probleem; het is een chaos! En niets werkt zo demotiverend en inefficiënt als een ongeordend magazijn… Tijd om op zoek te gaan naar manieren om het magazijn eens te ordenen en deze chaos in bedwang te houden. Gelukkig zijn daar een hoop manieren voor en onze favoriet is zeker het gebruik van magazijnbakken. Lees snel met ons mee hoe je optimaal gebruik kunt maken van magazijnbakken en welke soorten er bestaan!
Wat zijn magazijnbakken?
Magazijnbakken worden ook wel stapelbakken genoemd en zijn erg handig om een magazijn overzichtelijk en geordend te maken. Magazijnbakken zijn bijvoorbeeld perfect inzetbaar voor kleine goederen die veilig opgeborgen dienen te worden. Je kan ervoor kiezen om direct een aantal magazijnbakken aan te schaffen, zodat je deze in jouw stellingen kan stapelen; efficiënter wordt het niet!
Verschillende soorten magazijnbakken
Magazijnbakken komen in verschillende soorten materialen voor. De meest voorkomende soorten zijn magazijnbakken metaal en kunststof magazijnbakken. Daarnaast vind je ook stapelbakken die gemaakt zijn van hout. Metalen bakken worden veelvuldig ingezet voor veilig transport van goederen, terwijl een magazijnbak kunststof juist vaak wordt gebruikt voor het bergen van levensmiddelen. Bakken van kunststof kunnen goed tegen vocht en zijn daardoor gemakkelijk schoon te maken. Houten bakken zijn multi-inzetbaar en worden zowel voor de opslag van goederen als voor het transport hiervan gebruikt.
Waar plaats je magazijnbakken?
Stapelbakken zijn qua vorm perfect om te plaatsen in stellingen in een magazijn, werkruimte, garage of opslag. Wanneer de liggers van een stelling vrij ruim uit elkaar liggen, kunnen de bakken zelfs op elkaar gestapeld worden op de liggers; zo kan men al snel twee of drie bakken plaatsen. Het komt uiteraard ook voor dat er maar één magazijnbak tussen de liggers past, ook dan is het gebruik ervan een perfecte manier om goederen goed op te slaan en ruimte te besparen.
Het opslaan van producten in magazijnbakken
Het gebruik van de bakken wordt dus ingezet voor het opslaan van goederen. Hierin worden voornamelijk kleinere producten geborgen, zoals schroeven, bouten, scharnieren, enzovoort… dit zijn vaak producten die door hun formaat snel zouden blijven rondslingeren.
Verschillende maten van de stapelbakken
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van magazijnbakken in jouw magazijn, werkplaats of garage? Logisch; voordelen alom! Je vindt de bakken dus in verschillende soorten materialen, maar ook de maten hiervan zijn verschillend. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om een extra diepe magazijnbak aan te schaffen, of juist eentje die extra verlengd is. Ga voordat je de bakken aanschaft goed na wat de afmetingen van de stellingen in jouw magazijn zijn, zo weet je zeker dat de stapelbakken zullen passen! Weet je niet zeker welke magazijnbakken de geschikte soort, vorm of maat heeft voor de opslagoptimalisatie in jouw gewenste locatie? Neem dan contact op met een specialist en vraag of advies!
De verschillende maten van de magazijnbakken gaan gepaard met variërende prijzen; toch liggen de prijzen van de bakken relatief laag. Hierdoor is het dus mogelijk om in één keer een grote hoeveelheid magazijnbakken aan te schaffen; kan je jouw magazijn in een keer helemaal optimaliseren!