Goederen in een draagarmstelling laden en plaatsen

Goederen in een draagarmstelling laden en plaatsen

Hoe laad en plaats je goederen in een draagarmstelling?

Een draagarmstelling is een veelzijdig en robuust opslagsysteem, ideaal voor het opslaan van lange en zware materialen zoals hout, buizen en metalen staven. Dit type stelling biedt gemakkelijke toegang tot goederen en maximale flexibiliteit in magazijnen en werkplaatsen.

Voorbereiding van de draagarmstelling

Voordat je begint met laden, zorg ervoor dat de draagarmstelling correct is gemonteerd en stevig op zijn plaats staat. Controleer de installatiehandleiding en zorg dat alle bouten en moeren goed zijn vastgedraaid. Kies de juiste locatie in het magazijn, waar de stelling niet in de weg staat en voldoende ruimte biedt voor het manoeuvreren van heftrucks of andere laadinstrumenten.

Hoe laad je een draagarmstelling?

Veiligheid komt altijd eerst. Draag beschermende kleding, zoals veiligheidsschoenen en een helm. Zorg ervoor dat de werkomgeving vrij is van obstakels. Voor zware of lange goederen gebruik je een heftruck, hijskraan of ander geschikt hefmiddel. Plaats de goederen voorzichtig op de draagarmen, waarbij je zorgt dat het gewicht gelijkmatig wordt verdeeld om kantelen of beschadiging te voorkomen. Voor lichtere goederen kan handmatig laden een optie zijn. Werk altijd met twee personen om de lasten evenwichtig te verdelen en rugklachten te voorkomen. Begin onderaan de stelling en werk naar boven toe. Dit zorgt voor stabiliteit. Plaats zwaardere items onderaan en lichtere bovenaan.

Hoe plaats je goederen in een draagarmstelling?

Voordat je begint met plaatsen, sorteer je de goederen op grootte en gewicht. Dit maakt het laden efficiënter en voorkomt schade aan lichtere items. Rijd de heftruck langzaam en zorgvuldig naar de stelling. Positioneer de vorken onder het te laden object en til het langzaam omhoog. Plaats het item op de draagarmen en zorg ervoor dat het stabiel ligt voordat je de vorken terugtrekt. Indien mogelijk, gebruik pallets om de goederen op te plaatsen. Dit maakt het laden en lossen gemakkelijker en voorkomt schade aan de goederen. Na het plaatsen van de goederen, controleer je of ze stevig liggen en niet kunnen verschuiven. Gebruik spanbanden of andere bevestigingsmiddelen indien nodig om de goederen extra te beveiligen.

Tips voor efficiënt gebruik

Inspecteer de draagarmstellingen regelmatig op slijtage of schade. Vervang beschadigde onderdelen direct om ongelukken te voorkomen. Houd altijd rekening met de maximale belasting van de draagarmen. Overbelasting kan leiden tot instorting van de stelling. Houd de omgeving rond de stelling schoon en opgeruimd. Dit voorkomt ongelukken en vergemakkelijkt het laden en lossen.

Neem contact op voor meer informatie

Voor verdere vragen of specifieke instructies over het gebruik van draagarmstellingen, staan we altijd klaar om te helpen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en advies. Bel ons op +31(0) 488795084 of stuur een mail naar [email protected]. Onze experts zijn beschikbaar om je te begeleiden bij het kiezen van de juiste oplossingen voor je opslagbehoeften.