Entresolvloer prijs per m²

Entresolvloer prijs per m²

Wat is de prijs per m² van een entresolvloer?

Een entresolvloer, ook wel tussenvloer genoemd, is een verhoogde constructie die wordt gebruikt om extra vloeroppervlak te creëren in hoge ruimtes zoals magazijnen, werkplaatsen en productiehallen. Het biedt een kostenefficiënte oplossing voor ruimtegebrek zonder dat er uitgebreide bouwkundige aanpassingen nodig zijn.

Wat bepaalt de prijs van een entresolvloer?

De prijs van een entresolvloer wordt beïnvloed door verschillende factoren. Het type materiaal dat wordt gebruikt, de totale oppervlakte, de draagkracht en de complexiteit van de installatie spelen allemaal een rol in de uiteindelijke kosten. Daarnaast kunnen extra opties zoals trapopgangen, balustrades en verlichting de prijs verder verhogen.

Hoeveel kost een entresolvloer per m²?

De kosten van een entresolvloer variëren doorgaans tussen de €75 en €150 per vierkante meter, afhankelijk van de eerder genoemde factoren. Voor een standaardoplossing zonder extra opties ligt de prijs vaak aan de lagere kant van dit spectrum. Wanneer je kiest voor hoogwaardige materialen en extra voorzieningen, kunnen de kosten aanzienlijk oplopen. Het is belangrijk om offertes van verschillende leveranciers te vergelijken om een goed beeld te krijgen van de prijs-kwaliteitverhouding.

Voorbeelden van kostenberekening

Stel je voor dat je een entresolvloer nodig hebt van 100 m² voor een magazijn. Als de prijs per vierkante meter €100 bedraagt, komt de totale prijs uit op €10.000. Dit is exclusief eventuele extra kosten voor trappen, leuningen of andere aanpassingen. Als je kiest voor extra stevige materialen of specifieke aanpassingen, kan de prijs stijgen tot bijvoorbeeld €120 per vierkante meter, wat de totale kosten op €12.000 brengt.

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Bij de aanschaf van een entresolvloer is het belangrijk om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar de kwaliteit en de specificaties van de vloer. Zorg ervoor dat de vloer voldoet aan de eisen van je bedrijf en de beoogde belasting kan dragen. Daarnaast is het verstandig om te informeren naar de garantietermijnen en de servicevoorwaarden van de leverancier.

Tips voor kostenbesparing

Om kosten te besparen, kun je overwegen om te kiezen voor een standaardontwerp in plaats van een maatwerkoplossing. Verder kan het helpen om offertes van meerdere leveranciers te vergelijken en te onderhandelen over de prijs. Soms bieden leveranciers kortingen bij grotere afnames of bij het combineren van meerdere producten en diensten.

Neem contact op voor meer informatie

Heb je nog vragen of wil je een offerte op maat ontvangen voor een entresolvloer? Neem dan gerust contact met ons op. Onze experts staan klaar om je te helpen bij het vinden van de beste oplossing voor jouw specifieke situatie. Bel ons op +31(0) 488795084 of stuur een mail naar [email protected]. Wij bieden advies op maat en zorgen ervoor dat je de juiste keuze maakt voor je opslagbehoeften.